מתכונים של אמא: מדקדק, מדגדאג

מתכון מדקדק בשר בקר

חומרים:

ק"ג בשר רופלק  או צואר או צלעות עבה.

1 בצל גדול

2 תפוחי אדמה גדולים

חצי כפית הל

כף כמון

כף שטוחה פלפל שחור

מלח לפי צורך המשפחה

כף גדושה רסק

3 כפות שמן

שלוש כוסות מיים

חופן גדול כוזברה

 

אופן הכנה:

יש שני דרכים משוי או מזפר.

משוי-

תבנית חד פעמי, שמים את הבשר משמנים אותו טיפה עם קצת כמון ופלפל שחור מכסים בנייר כסף שמים בתנור בחום 180 שעה מכבים את התנור ומשאירים אותו בתנור.

מקלפים את תפוחי אדמה והבצל חותכים קוביות גם הבשר מערבבים שמים במג'ק לפי הקיבול שלו ולוחצים כמה לחיצות ורואים שיהיה טחון במידה הרצויה 

לוקחים צלחת מכניסים השמן המים התבלינים ורסק עגבניות מערבבים ושופכים לסיר, את המים והכל לאט לאט ומערבבים מכסים במכסה ועוטפים בנייר כסף מכניסים לתנור 180 מעלות בערך שעה

אוכלים עם אורז ושעועית.

בתאבון!

 

 

תודה לדביר על ההקלדה…

כתיבת תגובה